Hvilken træningsform der er bedst for barnet, vurderer terapeuten ud fra det enkelte barns problemstillinger og udfordringer og tilpasses naturligvis løbende barnets udvikling undervejs.
Vore sanser og motorik hænger uløseligt sammen og derfor kalder vi det sansemotorisk træning. Træningen udvikler og styrker barnets finmotorik, grovmotorik og ikke mindst sanseintegrationen, som gør kroppen i stand til at reagere i overensstemmelse med sansernes impulser til hjernen.
Nogle børn henvises fra egen læge til vederlagsfri fysioterapi. Det kan være børn, der har behov for træning som følge af en ulykke, hjerneskade eller en medfødt sygdom. Kan man ikke få en henvisning fra egen læge, er det muligt at træne med egenbetaling.
Almindelig fysioterapi til børn
Ligesom voksne, kan børn i alle aldre også have skævheder, ømheder eller problemer med funktionen i et led eller lignende. Det kan også være sportsskader, hovedpine eller ondt i nakken. - Her forekommer som regel egenbetaling.
Fysioterapeuten kan også vejlede dig og personalet i dit barns institution, hvis dit barn har behov for særlige hensyn eller tiltag. En BørneFysioterapeut ved, hvordan man undersøger, tester og vurderer samt stimulerer og træner de motorisk usikre børn.